Skip Navigation Links. Skip Navigation Links.
koninginnenpage

Vlinders: we vinden ze heel gewoon, maar van dichtbij bekeken zijn ze ook heel bijzonder.
Sommige vlinders zijn heel bekend: koolwitje, atalanta en dagpauwoog zijn heel makkelijk waar te nemen. Maar wie iets verder kijkt, kan in de directe omgeving al snel meer soorten vinden. In april vliegt bijvoorbeeld al het boomblauwtje, een klein blauw vlindertje. Ook het oranjetipje is heel herkenbaar, het lijkt op een koolwitje met oranje vleugelpunten. Als het niet te koud is, zijn er tot in oktober nog vlinders te zien.

Zoekkaarten
U heeft een vlinder gezien, maar hoe zou hij heten? Kijk op de zoekkaarten en u heeft meteen een overzicht met foto's van alle Nederlandse of Europese vlinders die op de website staan.
 

NIEUWE SOORTEN
Pasja (10-06-2019)
Gestreept marmerwitje (29-06-2019)
Blinde bergerebia (29-09-2019)
Grote erebia (29-09-2019)

NIEUWE FOTO'S

Eindelijk: de pasja 19-01-2020

Deze vlinder stond al lang op mijn hoop-ik-nog-eens-tegen-te-komen-lijstje. Tijdens een weekje wandelen in de Algarve kreeg ik al tijdens de eerste wandeling een pasja te zien. De vlinder is zo groot dat we in eerste instantie dachten dat het een vogeltje was dat rond de boomtoppen vloog. Net als ijsvogelvlinders gaat ook deze graag op boomblaadjes zitten, wat fotograferen niet heel makkelijk maakt. Balancerend op een rots, met tegenlicht viel de foto niet eens tegen. We gaan graag nog eens terug naar Portugal voor meer pasja's en heerlijke vakanties.


logo vlinder app VLINDERVARIA APP logo vlinder app

Alle foto's van deze website zijn nu ook te bekijken in de Vlindervaria Android-app.
Na installatie zijn alle foto's offline beschikbaar.