2017

'Pruimenpages in de Eifel 15 juli
Mijn favoriete plekje voor een weekendje weg is de Eifel: niet te ver rijden en zo veel afwisseling in landschap. Het is een heerlijke omgeving om te fietsen en te wandelen en ook om vlinders te spotten. Half juni verschenen op de internationale versie van waarneming.nl de eerste waarneming van de pruimenpage in de Eifel. Een mooie gelegenheid om weer eens die kant op te gaan. We hebben twee dagen heerlijk gewandeld en met een beetje geduld inderdaad een paar pruimenpages kunnen fotograferen. Voor de foto's was wel een beetje geduld nodig, want de vlinders vlogen vooral rond de topjes van een groepje sleedoorns. Heel af en toe gingen ze lager zitten en zo kon ik met een mooie serie foto's terug naar huis.

2017

Baltsen op de vulkaan 23 mei
Vlindervaria is terug van vakantie, en meestal zijn er dan nieuwe vlindersoorten ontdekt. Zo ook deze keer. We waren op de Etna om de Giro d'Italia te bekijken en in afwachting van de renners was er tijd om een stukje te wandelen. Uit een ooghoek zag ik iets geels langsvliegen en herkende meteen het oostelijk oranjetipje. Ik wist dat hij in Siciliƫ alleen op de Etna voorkomt, maar had niet verwacht hem zo gemakkelijk te vinden. Helaas werd het bewolkt en kon ik geen foto maken voordat de vlinder verdween. De volgende dag was er volop zon en zijn we terug te gaan om dit oranjetipje te zoeken. Het was bijna te gemakkelijk: op dezelfde plek als de dag daarvoor zaten een mannetje en vrouwtje oranjetip. Ze bleven goed zitten, zodat ik veel foto's heb kunnen maken. Dit is het enige paar dat we tegenkwamen, dus een mooi gelukje.
Wachten op de lente 19 februari
In deze periode wacht ik ongeduldig op het voorjaar, met zon, warmte en fladderende vlinders. Maar tot het voorjaar komt, heb ik tijd om foto's van afgelopen jaar toe te voegen aan de website. Afgelopen zomer waren we onderweg naar Sloveniƫ, via de Grossglockner in Oostenrijk. We maakten onderweg een korte wandeling in de regen om een gletsjer te bekijken, dus ik nam geen camera mee. Daar had ik veel spijt van toen plotseling de zon doorbrak: binnen de kortste keren zat het gras vol vlinders. Uiteindelijk heb ik nog een paar foto's kunnen maken, maar ik zal nog eens terug moeten om het prachtige alpenblauwtje een mooi portret te geven.
Oudere berichten